x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu, discuții cu magistrații și avocații: Calitatea actului de justiție rămâne un deziderat

Gorghiu, discuții cu magistrații și avocații: Calitatea actului de justiție rămâne un deziderat

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2023   •   23:45
Gorghiu, discuții cu magistrații și avocații: Calitatea actului de justiție rămâne un deziderat

Calitatea actului de justiție rămâne un deziderat al tuturor, a spus ministrul Justiției, Alina Gorghiu, după o întâlnire cu magistrații și cu avocații din județul Argeș. De asemenea, în ședința de Guvern de vineri a fost aprobat memorandumul pentru deblocarea de posturi în ANP.

În cadrul discuțiilor cu judecătorii din instanțele din Argeș, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, spune că a abordat provocările la nivel de resursă umană și din punct de vedere administrativ-organizatoric.

„Magistrații mi-au pus în vedere necesitatea înființării unei noi instanțe la Mioveni. De acord! Calitatea actului de justiție rămâne un deziderat al tuturor”, spune Gorghiu.

Cu reprezentații parchetelor, Alina Gorghiu a vorbit despre problemele stringente cu care se confruntă, cum ar fi deficitul de resursă umană și volumul mare de activitate, determinat de numărul excesiv de dosare repartizate fiecărui procuror.

De asemenea, ministrul Justiției s-a întâlnit cu decanul și prodecanul Baroului Argeș.

„Ca profesionist, ca parlamentar, ca ministru al Justiției, voi fi și de acum înainte un partener pe care avocații se pot baza. Am discutat și despre onorarii și infrastructură. Digitalizarea este un avantaj pentru avocați. În proiectul privind educația juridică, voi fi cel mai dinamic partener. Abia aștept să mergem în școli! De asemenea, promovarea campaniei antidrog este un must!”, mai spune Gorghiu.

Ministrul Justiției a mers și la Costești, pentru a verifica stadiul lucrărilor noului sediu al judecătoriei și spune că se bucură să vădă că se apropie de final și că va avea o cameră destinată audierii minorilor.

„Am încheiat ziua cu o vizită la Penitenciarul-Spital Mioveni. Vestea bună este că se fac progrese în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de detenție și a condițiilor de muncă. S-au executat și se efectuează în continuare lucrări în acest sens. Știu că resursa umană este una dintre problemele ANP, așa că am inițiat un memorandum pentru deblocarea unor posturi, care a fost aprobat de Guvern în ședința de astăzi (vineri - n.r.)”, mai spune ministrul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu magistrati