x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gregorian Bivolaru căutat de Interpol. Autoritățile finlandeze l-au dat în urmărire generală

Gregorian Bivolaru căutat de Interpol. Autoritățile finlandeze l-au dat în urmărire generală

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2023   •   10:15
Gregorian Bivolaru căutat de Interpol. Autoritățile finlandeze l-au dat în urmărire generală

Printre zecile de români aflați pe lista interpolului se află și un nume cunoscut. Yoghinul Gregorian Bivolaru a fost dat în urmărire internațională de autoritățile finlandeze.

Yoghinul Gregorian Bivolaru este cel mai vârstnic dar și cel mai celebru român căutat de Interpol. El aduna mii de oameni în anii 90, până când a ieșit la iveală cum atrăgea tinere prin practici sexuale. A fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru act sexual cu o minoră și trafic de persoane. A executat 1,2 ani din pedeapsă și a fugit din România în 2017, după ce a fost liberat condiționat. S-a refugiat în Suedia, unde a cerut azil politic susținând că este persecutat de autoritățile române. Așa că 11 ani nu a putut fi extrădat. În timpul procesului, Bivolaru și-a schimbat numele în Magnus Aurolsson pentru a induce în eroare instanța suedeză. 

În mod uimitor, a obținut o victorie la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului de la Strassbourg (CEDO), astfel că statul român a fost obligat în 2017 să îi plătească 7.000 de euro. A invocat că poliția nu la eliberat imediat după hotărârea instanței din 2004. Un an mai târziu, în 2018, a câștigat din nou la CEDO circa 6.000 de euro, pe motiv că procesul său a avut o durată prea lungă, de peste 9 ani. Așa că statul român a fost obligat la despăgubiri pentru procedură viciată de citare a martorilor și neîndeplinirea corectă a procedurilor de aducere, scrie ziare.com.

Bivolaru are acum are 70 de ani și este căutat de autoritățile finlandeze tot pentru abuz sexual și trafic de persoane. 

Din cei 35 de cetățeni români care se află pe lista Interpolului, 25 sunt ceruți de autoritățile române. Printre infractorii căutați de Interpol se află și patru femei. 

 

×
Subiecte în articol: gregorian bivolaru infractori