x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul primar al sectorului 1, Daniel Tudorache scapă de controlul judiciar

Fostul primar al sectorului 1, Daniel Tudorache scapă de controlul judiciar

de Redacția Jurnalul    |    02 Noi 2023   •   16:45
Fostul primar al sectorului 1, Daniel Tudorache scapă de controlul judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis revocarea controlului judiciar pe cauţiune dispus faţă de fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei Daniel Tudorache.

"Revocă măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune luată faţă de inculpaţii Daniel Tudorache (....) şi Constanţa Adina Tudorache (....), prin ordonanţele 705/P/2016 din data de 03.12.2020 ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Constată că bunurile ce au făcut obiectul cauţiunii în cuantum de 1.000.000 de euro, consemnată sub forma constituirii de garanţii reale imobiliare, sunt indisponibilizate prin ordonanţa de luare a măsurii sechestrului asigurător din 25 ianuarie 2022 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, în dosarul 705/P/2016. Dispune restituirea către inculpata Constanţa Adina Tudorache a cauţiunii în cuantum de 200.000 euro, consemnată sub forma constituirii de garanţii reale imobiliare asupra imobilului situat în (...). Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore", se arată în decizia judecătorilor de miercuri.

La începutul lunii martie 2022, Daniel Tudorache a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi spălarea banilor.

×
Subiecte în articol: ICCJ Daniel Tudorache control judiciar