x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Începe procesul mitei de 4 milioane de euro pentru vânzarea CET Brașov

Începe procesul mitei de 4 milioane de euro pentru vânzarea CET Brașov

28 Mai 2021   •   16:03
Începe procesul mitei de 4 milioane de euro pentru vânzarea CET Brașov

Dosarul mitei de 4 milioane de euro pentru vânzarea la un preț mai mic cu 6 milioane de euro a CET Brașov a fost finalizat de procurorii DAN și trimis în judecată la Tribunalului București. Persoana care a cerut șpaga se află în arest preventiv.

O persoană fizică fără calitate specială a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență.

În rechizitoriu se arată că CET Brașov, înființat în anul 1986 pentru a asigura agentul termic către toate marile uzine ale Brașovului, cât și pentru brașoveni, se află în procedură de insolvență din anul 2011, acest lucru fiind solicitat de către Consiliul Local Brașov, unicul acționar al acestei societăți.

În prezent, lichidatorul judiciar desemnat de instanță, organizează vânzarea prin negociere directă pe bază de oferte în condiții de supraofertare, conform Legii nr. 85/2006, pentru vânzarea în bloc sau pe loturi, la prețul total de 16.843.950 euro.

„În acest context, în perioada februarie 2021 – martie 2021, lăsând să se creadă că are influență asupra funcționarilor publici de la cel mai înalt nivel din cadrul ANAF București, ANAF Brașov, al Ministerului Mediului, al Consiliului Județean Brașov și al Primăriei Brașov, inculpatul i-ar fi pretins unei persoane (martor în cauză) suma de 4.000.000 euro, pentru sine și pentru alții, susținând că are posibilitatea să reducă prețul de vânzare al CET Brașov de la 17.000.000 euro la 11.000.000 euro”, potrivit DNA.

De asemenea, procurorii au date că inculpatul l-ar fi asigurat pe martor că îi va determina pe funcționarii publici implicați în procedura de vânzare a bunurilor aparținând Statului român să scadă prețul de vânzare al obiectivului, să înlăture sarcinile de mediu aferente unei suprafețe de teren, deși aceste mențiuni nu erau trecute în caietul de sarcini și că îl va ajuta să obțină autorizația de demolare într-un termen scurt.

„Pentru a crea aparența unei tranzacții legale, inculpatul i-ar fi solicitat martorului constituirea și depunerea sumei de bani într-un cont escrow, disimulată ulterior în prețul unui contract de consultanță”, mai arată procurorii anticorupție.

Dosarul a fost trimis pentru judecată la Tribunalul București.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coruptie mita cet brasov dna