x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un inculpat care a promovat mesaje ale teroriștilor din Orientul Mijlociu, trimis în judecată

Un inculpat care a promovat mesaje ale teroriștilor din Orientul Mijlociu, trimis în judecată

de Redacție Jurnalul    |    07 Apr 2023   •   12:00
Un inculpat care a promovat mesaje ale teroriștilor din Orientul Mijlociu, trimis în judecată

Un inculpat care a promovat mesaje ale teroriștilor din Orientul Mijlociu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. Acesta este arestat preventiv.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au anunță că „au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism și accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, ambele comise în stare de recidivă postcondamnatorie (atrasă de o condamnare pentru același gen de fapte)”.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul „aflat într-o fază avansată a procesului de (auto)radicalizare” a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă ale unei organizaţii teroriste active în Orientul Mijlociu. În cadrul materialelor erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizații, precum şi imagini cu luptători teroriști.

De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare, inculpatul a promovat însemnele și activitățile întreprinse de organizaţia teroristă activă în Orientul Mijlociu, precum și ideologia acesteia.

„Menționăm că inculpatul a editat materialele de propagandă teroristă, inclusiv prin adăugarea semnelor distinctive, asumându-și reluarea/continuarea activităților infracţionale la doar 6 zile după condamnarea cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârșirea aceluiași gen de infracțiuni”, au mai stabilit anchetatorii.

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Craiova.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: promovare mesaje teroriste judecata