x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Inspector de stat în construcții din Capitală, reținut pentru luare de mită

Inspector de stat în construcții din Capitală, reținut pentru luare de mită

de Redacția Jurnalul    |    27 Apr 2023   •   19:15
Inspector de stat în construcții din Capitală, reținut pentru luare de mită

Un inspector de stat în construcții din cadrul Inspectoratului Regional de Construcții București - Ilfov a fost reținut, acuzat că a primit direct sau prin intermediar sume de bani pentru a autoriza continuarea lucrărilor de construcții în condițiile în care acestea depășiseră termenul.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Florin Năforniță, inspector de stat în construcții în cadrul Inspectoratului Regional în Construcții București - Ilfov, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită, (două fapte), trafic de influență (două fapte, din care una în formă continuată) și fals intelectual.

În ordonanța procurorilor se arată că există date și probe care arată că în perioada aprilie - august 2022, inculpatul Năforniță Florin ar fi primit, direct sau prin intermediar, de la doi oameni de afaceri sume de bani și alte foloase necuvenite.

Este vorba de suma de 2.000 lei pentru a autoriza continuarea lucrărilor la o construcție (hală) situată pe raza județului Ilfov, ajunse într-o faza determinantă, în condițiile în care la momentul respectiv lucrările depășiseră de mult timp acel stadiu. Mai mult, spun procurorii DNA, inspectorul de stat în construcții, Năforniță Florin, ar fi acordat viza respectivă, pentru continuarea lucrărilor, fără a se deplasa în teren și a constata stadiul fizic al lucrărilor de construcție.

De asemenea, el ar fi primit foloase necuvenite pentru a nu formula obiecții și pentru a propune admiterea recepției la terminarea lucrărilor în cazul unei alte construcții situată tot pe raza judetului Ilfov.

În același context Florin Năforniță ar fi pretins și primit de la aceeași doi oameni de afaceri sumele de 2.000 lei și 200 euro pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor colegi de-ai săi și că i-ar putea determina pe aceștia să dispună eliberarea cu celeritate a unor adeverințe care să ateste plata taxelor către Inspectoratul de Stat în Construcții, în valoare de 0,1% și 0,5% din valoarea lucrărilor din autorizațiile de construcție.

Bărbatul urmează să fie prezentat joi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: inspector reţinut mită