x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Instanța Supremă sesizează CCR în privința modificărilor aduse Legii cetățeniei române

Instanța Supremă sesizează CCR în privința modificărilor aduse Legii cetățeniei române

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2024   •   20:08
Instanța Supremă sesizează CCR în privința modificărilor aduse Legii cetățeniei române

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) pentru controlul constituționalității, înainte de promulgare în ceea ce privește Legea privind modificarea și completarea Legii cetățeniei române nr. 21/1991.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituționalității, înainte de promulgare în ceea ce privește Legea privind modificarea și completarea Legii cetățeniei române nr. 21/1991, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative (PL-x 382/2024) în raport de prevederile constituţionale ale art. 1 alin. (3) și (5) referitoare la principiul statului de drept și al legalității, în componenta sa referitoare la calitatea, previzibilitatea și accesibilitatea legii, precum și ale art. 4 alin. (2) coroborate cu art. 53 din Constituție referitoare la unitatea poporului și egalitatea dintre cetățeni și proporţionalitatea măsurii cu scopul urmărit.

Decizia a fost luată de ÎCCJ cu participare a 70 de judecători, cu respectarea cerinţelor de cvorum prevăzute de lege.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional, un proiect care modifică legea cetăţeniei române 21/1991, în sensul actualizării procedurilor şi condiţiilor de acordare a cetăţeniei române.

Liderul AUR, George Simion, a acuzat că parlamentari români dau legi care să accelereze procesul obţinerii cetăţeniei române pentru refugiaţii ucraineni, dar nu se grăbesc la fel și pentru binele românilor.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: instanţa CCR ICCJ