x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie IPJ Caraș-Severin, precizări în dosarul DIICOT în care sunt implicați polițiști, unul va fi suspendat

IPJ Caraș-Severin, precizări în dosarul DIICOT în care sunt implicați polițiști, unul va fi suspendat

05 Noi 2022   •   17:45
IPJ Caraș-Severin, precizări în dosarul DIICOT în care sunt implicați polițiști, unul va fi suspendat

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin face precizări în dosarul privind gruparea infracțională care a urmărit, răpit și apoi a încercat să ucidă o persoană, destrructurată de DIICOT, în care sunt implicați și polițiști, între care unul a fost arestat preventiv.

„Având în vedere măsurile dispuse față de trei polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, într-un dosar penal instrumentat la nivelul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritoriul Caraș-Severin, față de persoanele în cauză se aplică prevederile legale, în conformitate cu Legea nr. 360 din 2002 privind Statutul polițistului”, transmite, sâmbătă, IPJ Caraș-Severin.

IPJ Caraș-Severin mai arată că manifestă „întreaga deschidere și disponibilitate” ăn privința colaborării cu structurile abilitate și că va transmite toate informațiilor necesare pe timpul desfășurării cercetărilor și sprijinirii anchetei.

În acest sens, se aplică suspendarea în cazul polițistului aflat în arest preventiv.

În cazul celor aflați sub control judiciar, se aplică punerea la dispoziție, dacă minuta instanței nu a decis în mod expres suspendarea din funcție.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin și Serviciul Județean Anticorupție Caraș-Severin au făcut joi opt percheziții domiciliare, în județului Caraș-Severin, într-o cauză în care au loc cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice și alte mijloace de probă necesare soluționării cauzei, iar șapte persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi implicate în activitatea infracțională, au fost duse la audieri. Astfel, joi, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș - Severin au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a patru persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual. Trei dintre ei sunt polițiști, iar dintre aceștia, unul este arestat preventiv.

Stire inițială: https://jurnalul.ro/stiri/locale/o-grupare-care-care-a-urmarit-rapit-si-apoi-a-incercat-sa-ucida-o-persoana-destructurata-914392.html

×
Subiecte în articol: poliţişti diicot