x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Lectorul care lua șpagă de la masteranzi ca să îi treacă examenele, trimis în judecată

Lectorul care lua șpagă de la masteranzi ca să îi treacă examenele, trimis în judecată

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2023   •   10:17
Lectorul care lua șpagă de la masteranzi ca să îi treacă examenele, trimis în judecată

Lectorul universitar Rudolf Cristian, acuzat că lua șpagă de la 600 de euro la 50.000 de lei de la masteranzi ca să îi treacă examenele sau pentru cursurile de doctorat a fost trimis în judecată.

Procurorii DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Rudolf Cristian, lector universitar, doctor, în cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca - Centrul Universitar Reșița, pentru luare de mită, în formă continuată (25 de acte materiale).

În rechizitoriu se arată că, în zilele de 11 și 16 februarie a.c., Rudolf Cristian ar fi pretins de la 24 de masteranzi mai multe sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare atribuțiilor lui de serviciu (promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplina ”Evoluția și dezvoltarea Uniunii Europene”) sau pentru îndeplinirea unor acte corespunzătoare atribuțiilor de serviciu de cadru didactic.

Concret, acesta pretindea de la fiecare masterand 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă, 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă și 50.000 lei pentru cursurile de doctorat, informează DNA.

Pe 18 februarie, Rudolf Cristian ar fi și primit sumele de 1.000 euro și 3.000 lei, iar în data de 20 februarie 2023 ar mai fi primit suma de 50.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș - Severin, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lector spaga judecata