x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Liviu Dragnea solicită strămutarea procesului privind liberarea condiționată

Liviu Dragnea solicită strămutarea procesului privind liberarea condiționată

18 Mai 2021   •   08:58
Liviu Dragnea solicită strămutarea procesului privind liberarea condiționată
Sursa foto: DIANA OROS

Fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea, a cerut Curții de Apel Bucureşti strămutarea procesului privind liberarea condiționată, de la TMB la un alt tribunal din țară. Solicitarea sa va fi judecată astăzi.

"În baza art.353 alin.10 Cpp preschimbă termenul de judecată la 18.05.2021, ora 16,00. În baza art.72 alin.6 Cpp, se solicită informaţii de la Tribunalul Bucureşti. Se asigură prezenţa prin videoconferinţă a petentului. Se încunoştinţează apărătorul ales", transmite Curţea de Apel.

Judecătoria Sectorului 5 a respins, pe 27 aprilie, ca neîntemeiată, cererea de liberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea. Hotărârea nu a fost definitivă, iar Dragnea a contestat-o la Tribunalul București.

Acesta execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. El a fost condamnat definitiv la 27 mai 2019.

Totodată, Liviu Dragnea a inițiat mai multe acțiuni în instanță conducerii Penitenciarului Rahova pentru că nu are voie să muncească în atelierul auto al închisorii. Acestuia i s-a restras acest drept în urma unui interviu online pe care l-a acordat fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, jurnalist la Realitatea Plus.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea