x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Liviu Dragnea tot mai aproape de eliberare. Fostul lider PSD ar putea ieși azi din închisoare

Liviu Dragnea tot mai aproape de eliberare. Fostul lider PSD ar putea ieși azi din închisoare

27 Mai 2021   •   10:08
Liviu Dragnea tot mai aproape de eliberare. Fostul lider PSD ar putea ieși azi din închisoare
Sursa foto: DIANA OROS

Tribunalul București va decide astăzi dacă aprobă eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a executat doi ani de închisoare din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea. În motivarea deciziei, magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au spus că Dragnea îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi eliberat condiţionat, însă, din analiza situaţiei personale a fostului lider PSD, instanţa nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare.

"Instanţa apreciază că scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea petentului. Astfel, raportat la funcţia de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetăţean trebuie să fie conştient de consecinţele la care s-ar expune în cazul încălcării legii penale. Eliberarea petentului, prin simpla împlinire a fracţiei şi în contextul unui comportament civilizat - normal de altfel, ar fi de natură a avea un efect total opus. Evident, o astfel de măsură nu ar fi de natură a avea un efect descurajant, ba din contră, ar dovedi o lipsă de reacţie din partea statului faţă de cei care încalcă normele legale", a explicat Judecătoria Sectorului 5.

Miercuri, în fața instanței, avocata lui Liviu Dragnea a susținut că sentința judecătoriei este neîntemeiată și nelegală.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea