x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Lovitură dură pentru Liviu Dragnea: A pierdut definitiv procesul prin care a cerut dizolvarea PSD

Lovitură dură pentru Liviu Dragnea: A pierdut definitiv procesul prin care a cerut dizolvarea PSD

17 Dec 2019   •   15:07
Lovitură dură pentru Liviu Dragnea: A pierdut definitiv procesul prin care a cerut dizolvarea PSD
Sursa foto: DIANA OROS

Liviu Dragnea a pierdut definitiv procesul prin care a cerut dizolvarea PSD. Decizia a fost luată vineri de Curtea de Apel București.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, apelul lui Liviu Dragnea în dosarul în care fostul lider al social-democraţilor a contestat conducerea PSD, stabilită la congresul partidului din 29 iunie.

Procesul se afla în faza de apel, după ce Tribunalul Bucureşti a respins cererea de intervenţie a lui Dragnea într-un proces în care PSD solicită judecătorilor aprobarea modificărilor la statutul partidului şi de înregistrare a noii conduceri, rezultate în urma congresului din 29 iunie.

În timpul dezbaterilor de la Curtea de Apel Bucureşti, Dragnea a solicitat sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) cu mai multe întrebări. Astfel, Dragnea dorea să întrebe CJUE dacă constituie sau nu o fraudă a banilor europeni activitatea unui europarlamentar, respectiv Viorica Dăncilă, care a angajat un asistent pe plan local, plătit din bani UE, dar care nu a declarat în ţară salariul real al asistentului, ci salariul minim.

După ce solicitarea a fost respinsă, avocaţii lui Dragnea nu s-au mai prezentat la proces, el fiind reprezentat de un consilier juridic, dar care avea atribuţii restrânse.

www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: liviu dragnea