x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Trei persoane, acuzate de fraudarea unui concurs la Metrorex, arestate preventiv

Trei persoane, acuzate de fraudarea unui concurs la Metrorex, arestate preventiv

de Redacția Jurnalul    |    27 Apr 2023   •   15:30
Trei persoane, acuzate de fraudarea unui concurs la Metrorex, arestate preventiv

Trei persoane, care sunt acuzate de luare și dare de mită și trafic de influență pentru fraudarea unui concurs pentru posturi de mecanic ajutor de locomotivă, au fost arestate preventivă. Alte nouă persoane sunt plasate sub control judiciar.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pentru o durată de 24 de ore faţă de inculpaţii C.M.C., P.D. şi B.D.C. cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit probelor pe care le au procurorii, în cursul lunii noiembrie 2022, cei trei inculpaţi au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, acționând coordonat în scopul comiterii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, în vederea fraudării unui concurs organizat de METROREX SA pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă.

„Candidații la concurs apelau la diverşi intermediari, unii dintre ei fiind angajați sau foști angajați din cadrul METROREX SA, persoane care îi cunoșteau pe inculpaţii C.M.C., P.D. şi B.D.C. Inculpatul C.M.C. comunica suma de bani pretinsă pentru a-și folosi influența față de inculpaţii P.D. și B.D.C., supraveghetori în timpul concursului, pentru ca aceștia să-i ajute pe candidaţi să fraudeze concursul. Sumele de bani pretinse pentru fiecare candidat variau de la 6.000 de euro la 7.500 de euro”, arată procurorii.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus miercuri și luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de alţi nouă inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în legătură cu fraudarea unui concursului organizat de METROREX SA.

Tribunalului Bucureşti a dispus, joi, luarea faţă de inculpaţii C.M.C., P.D. şi B.D.C. a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: metrorex fraudă concurs