x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministrul justitiei despre modificarea Codurilor penale

Ministrul justitiei despre modificarea Codurilor penale

05 Mai 2018   •   17:01
Ministrul justitiei despre modificarea Codurilor penale

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat sâmbătă, la Sinaia, referindu-se la modificarea Codului penal (Cp) şi a Codului de procedură penală (Cpp), că institutia pe care o conduce îşi va susţine punctul de vedere, acolo unde sunt diferenţe dintre proiectul iniţial şi cel elaborat de comisia specială.

 

"Anul trecut, de la Ministerul Justiţiei au fost elaborate şi au plecat proiecte de lege pentru modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală, în sensul punerii de acord cu deciziile CCR, cele de admitere sau interpretative, în sensul transpunerii directivei privind confiscarea extinsă în Codul penal, privind prezumţia de nevinovăţie în Codul de procedură penală. (...) Am elaborat proiectele de lege, le-am supus Guvernului, Guvernul le-a aprobat şi am trimis proiectul de lege în Parlament. Parlamentul a conexat, să spunem, proiectele noastre (...) cu amendamentele aduse de dânşii, de către parlamentari. Acolo unde sunt diferenţe între proiectul comisiei speciale privind punerea în aplicare a deciziilor CCR şi proiectul de lege plecat de la Ministerul Justiţiei, prin Guvern, sigur că noi susţinem punctul de vedere al Ministerului Justiţiei, adică proiectul de lege care a plecat de la noi", a afirmat Toader.

Ministrul Tudorel Toader participă, la Sinaia, la conferinţa internaţională organizată de Autoritatea Electorală Permanentă în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), cu tema 'Alegeri libere, parlamente şi formarea naţiunii'. AGERPRES

×