x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministrul Prună despre Niţu: Nu exclud nicio variantă; există posibilitatea menţinerii sau revocării

Ministrul Prună despre Niţu: Nu exclud nicio variantă; există posibilitatea menţinerii sau revocării

27 Ian 2016   •   16:00
Ministrul Prună despre Niţu: Nu exclud nicio variantă; există posibilitatea menţinerii sau revocării
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat miercuri că va discuta cu procurorul general Tiberiu Niţu în legătură cu implicarea sa în ancheta privind folosirea ilegală a coloanelor oficiale, arătând că lucrează la o analiză în acest sens.

"Nu am vorbit cu procurorul general, am venit azi noapte la ora 1,00 în ţară. O să vorbesc astăzi (miercuri-n.r.) cu procurorul general şi, dacă este cazul, o să fac declaraţii după ce o să discut cu domnia sa. (...) Nu am făcut o analiză preliminară pe care să o prezint presei la acest moment, sigur că lucrez la acest lucru. (...) Am fost la Consiliul JAI, (...) lucrurile au survenit în weekend, există un comunicat al DNA şi cred că şi în privinţa domnului Niţu şi în privinţa oricărui funcţionar, demnitar al statului român cred că rigoarea ne cere să discut cu acea persoană", a afirmat, miercuri, la Palatul Victoria, Raluca Prună.

Ea a mai spus că nu exclude în cazul procurorului general absolut nicio variantă prevăzută de lege.

"Nu exclud absolut niciun fel de variantă, pentru că legea prevede asta. Există posibilitatea menţinerii, există posibilitatea revocării. Deci iau în calcul absolut orice fel de instrument pe care îl am la dispoziţie prevăzut de legea română în vigoare. Trebuie să discut ca să ascult toate opiniile", a explicat ministrul.

Procurorul general Tiberiu Niţu ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoţit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în octombrie-noiembrie 2015, au declarat marţi pentru AGERPRES surse judiciare.

Una dintre cele două infracţiuni de abuz în serviciu de care este acuzat Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

×