x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Monica Iacob-Ridzi a fost reabilitată de Înalta Curte de Casație și Justiție

Monica Iacob-Ridzi a fost reabilitată de Înalta Curte de Casație și Justiție

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   16:15
Monica Iacob-Ridzi a fost reabilitată de Înalta Curte de Casație și Justiție

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea de reabilitare judecătorească a fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a judecat cererea de reabilitare judecătorească a fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi. Ea și-a ispășit pedeapsa și a cerut ca întreaga condamnare să-i fie ștearsă din cazierul judiciar. Instanța a aprobat marți cererea.

„Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de persoana condamnată Iacob Ridzi Monica Maria. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Iacob Ridzi Monica Maria cu privire la condamnarea de 5 (cinci) ani închisoare dispusă prin sentinţa penală nr.73 din 27 ianuarie 2014 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, în dosarul nr.3721/1/2011, definitivă prin decizia penală nr. 24 din 16 februarie 2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2616/1/2014. (...) Încetează decăderile, interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare”, scrie în decizia pronunțată marți.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu în anul 2015. Ea a fost judecată în dosarul „2 Mai” despre evenimentul organizat de Ministerul Turismului în anul 2009, de Ziua Națională a Tineretului. Procurorii au acuzat-o că a adus un prejudiciu ministerului prin plata către unele companii preferențiale a unor servicii fictive. Monica Iacob Ridzi a stat în închisoare 2 ani și 8 luni.

(sursa: Mediafax)

×