x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Monica Macovei, urmărită penal, a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța

Monica Macovei, urmărită penal, a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța

de Redacția Jurnalul    |    18 Aug 2023   •   10:51
Monica Macovei, urmărită penal, a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța
Sursa foto: Diana Oros

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei a ajuns azi, 18 august 2023, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Macovei nu a vrut să facă declarații în fața jurnaliștilor. Fostul ministru al Justiției a fost pusă sub acuzare în luna ianuarie pentru vătămare corporală din culpă, după accidentul auto de anul trecut.

„La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța se efectuează urmărirea penală față de Monica Luiza Macovei în calitate de suspect pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmare a actului medico-legal emis în cauză, în care s-a constatat că victima a suferit leziuni care necesită 120 de zile de îngrijiri medicale și consecința de punere în primejdie a vieții acestuia“ - a precizat atunci Gill Julien Grigore, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.  

Pe data de 8 octombrie, anul trecut, Monica Macovei se întorcea din localitatea Limanu și, după ce a trecut podul de la Mangalia, aflată la volanul autoturismului propriu, a pierdut controlul direcției de mers, a intrat pe contrasens, unde a izbit în plin un motociclist de 56 de ani care circula regulamentar.

Acesta a fost accidentat grav și a fost transportat la Spitalul Județean, iar ulterior transferat la un spital din București. Bărbatul accidentat de Macovei a stat o lună şi jumătate la ATI. Procurorii susțin că a avut nevoie de 120 de zile de îngrijiri medicale.

MM

 

×