x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Nouă plângere pe numele lui Gheorghe Burnei. Un tânăr s-a ales cu grave deficienţe de deplasare

Nouă plângere pe numele lui Gheorghe Burnei. Un tânăr s-a ales cu grave deficienţe de deplasare

19 Dec 2016   •   14:00
Nouă plângere pe numele lui Gheorghe Burnei. Un tânăr s-a ales cu grave deficienţe de deplasare

Un tânăr s-a prezentat luni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unde a depus o plângere pe numele medicului Gheorghe Burnei de la Spitalul "Marie Curie", cercetat în arest la domiciliu pentru luare de mită şi efectuare de experimente neautorizate pe copii. 

Tânărul reclamă faptul că are deficienţe grave de deplasare după ce a fost operat de cinci ori la un picior de medicul Burnei, în intervalul 2002 - 2005. Iniţial, el a vrut să meargă la un spital din străinătate, însă ar fi fost convins de medic să se opereze în România. 

"Eu am avut în glezna stângă o chestie care părea a fi o sârmă, o chestie improvizată şi asta îmi dă de gândit, pentru că eu nu ştiu exact ce mi-a făcut şi nu au vrut să îmi dea dosarul medical", a afirmat tânărul, care însă nu ştie dacă a fost supus unui "experiment". 

Reprezentanţii Parchetului Capitalei spun că, în ultimele zile, pe numele lui Burnei au fost depuse 20 de plângeri, care se adaugă altor 50 de plângeri investigate deja de anchetatori. 

În referatul întocmit de procurori se arată că Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la părinţii ai căror copii urmau să fie operaţi, însă după ce efectua intervenţiile chirurgicale le permitea părinţilor "să îl gratifice" cu diverse sume. 

În anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior intervenţiei chirurgicale încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donaţie. 

Conform datelor prezentate în referat, persoanele care ajungeau la Burnei şi care îi ofereau mită erau părinţi ai căror copii aveau anumite deficienţe fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical. 

Totodată, Burnei îi interna pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau îi interna în mod repetat, fără a le efectua nicio intervenţie chirurgicală, pentru a-i determina astfel pe părinţi să-i dea bani sau alte foloase pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale. 

Anchetatorii mai spun că medicul apela şi la ameninţări cu refuzul efectuării operaţiei dacă părinţii nu se conformau cererilor sale. 

Gheorghe Burnei este şeful Clinicii de ortopedie de la Spitalul "Marie Curie" şi profesor la Catedra de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a UMF "Carol Davila" din Bucureşti. El a fost suspendat de instituţia de învăţământ superior pentru o perioadă de 29 de zile începând din 12 decembrie, când a fost plasat în arest la domiciliu. 

În CV-ul postat pe site-ul UMF "Carol Davila", Gheorghe Burnei arată că a efectuat şase intervenţii chirurgicale în premieră mondială, 22 de intervenţii în premieră naţională, 56 de intervenţii în premieră la Spitalul "Marie Curie" şi un total de 12.500 de intervenţii chirurgicale. AGERPRES

×