x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie O nouă lovitură pentru Liviu Dragnea. Cererea de strămutare, amânată

O nouă lovitură pentru Liviu Dragnea. Cererea de strămutare, amânată

25 Mai 2021   •   10:13
O nouă lovitură pentru Liviu Dragnea. Cererea de strămutare, amânată
Sursa foto: DIANA OROS

Curtea de Apel Bucureşti a amânat dezbaterea cererii depuse de Liviu Dragnea privind strămutarea procesului privind liberarea condiționată. Noul termen este 14 iunie. Acesta a cerut ca judecata să se efectueze la un alt tribunal din țară.

Amânarea a fost  cauzată de judecătorul Benone Aliin Răduinea care a făcut cerere de abținere, motivând că există o suspiciune că imparţialitatea sa este afectată. Acesta a fost schimbat din complet.

Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie, miercuri, cererea de liberare condiţionată

Totodată, Judecătoria Sectorului 5 a respins pe 27 aprilie, ca neîntemeiată, cererea de liberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia instanţei nu este definitivă, iar Liviu Dragnea a contestat-o. Motivarea instanței a fost că acest îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi liberat condiţionat dar nu este convinsă că există dovezi temeinice de îndreptare.

"Instanţa apreciază că scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea petentului. Astfel, raportat la funcţia de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetăţean trebuie să fie conştient de consecinţele la care s-ar expune în cazul încălcării legii penale. Eliberarea petentului, prin simpla împlinire a fracţiei şi în contextul unui comportament civilizat - normal de altfel, ar fi de natură a avea un efect total opus. Evident, o astfel de măsură nu ar fi de natură a avea un efect descurajant, ba din contră, ar dovedi o lipsă de reacţie din partea statului faţă de cei care încalcă normele legale".
Liviu Dragnea este închis din 27 mai 2019, fiind condamnat definitiv deÎCCJ la 3 ani şi 6 luni de închisoare. 

×