x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul deputat Octavian Goga, arestat preventiv pentru fraudarea unor fonduri europene

Fostul deputat Octavian Goga, arestat preventiv pentru fraudarea unor fonduri europene

de Redacția Jurnalul    |    31 Mar 2023   •   12:45
Fostul deputat Octavian Goga, arestat preventiv pentru fraudarea unor fonduri europene

Fostul deputat Octavian Goga a fost arestat preventiv, alături de alte două persoane, pentru fraudarea unor fonduri europene.

Procurorii DNA Târgu Mureș au dispus urmărirea penală și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 28 martie 2023, a lui Goga Octavian, la data faptei deputat și administrator de fapt al unei societăți comerciale, pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, sub forma coautoratului, în formă continuată, și a 3 persoane fizice, dintre care 2 administratori ai unor societăți comerciale, pentru comiterea în forma autoratului și a complicității a infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 22 august 2018 – prezent, Goga Octavian, împreună cu administratorul de drept al societății pe care o controla, ar fi creat condiții artificiale pentru accesa fonduri nerambursabile necesare implementării unui proiect ce avea ca obiect ”Construire ferma vaci de lapte în loc. Araci”.

Concret, cei doi inculpați, beneficiind de ajutorul celorlalți doi, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, care atestau fictiv executarea unor lucrări și livrarea unor materiale de construcții, în scopul îndeplinirii condițiilor impuse de finanțator.

Prin aceste demersuri, ar fi fost obținute fonduri nerambursabile în valoare totală de 8.358.822 lei.

Judecătorii Tribunalului Mureș au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a trei inculpați, respectiv Goga Octavian şi alte două persoane fizice.

Octavian Goga a ocupat funcția de deputat în legislatura 2016-2020 din partea Partidului Mișcarea Populară. În iunie 2017, a trecut la Partidul Social Democrat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: octavian goga arestare