x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziții în București, Ilfov și Prahova, în dosarul care îi vizează pe frații Tate

Percheziții în București, Ilfov și Prahova, în dosarul care îi vizează pe frații Tate

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2023   •   10:27
Percheziții în București, Ilfov și Prahova, în dosarul care îi vizează pe frații Tate
Sursa foto: observator

Polițiștii fac joi dimineața percheziții în București, Ilfov și Prahova în dosarul în care sunt cercetați frații Tate pentru trafic de persoane și viol.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii DIICOT fac joi șapte percheziții domiciliare în municipiul București și județele Ilfov și Prahova.

Aceste activități au loc în continuarea cercetărilor în cauza privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

În 29 decembrie 2022, polițiștii și procurorii DIICOT au organizat o acțiune operativă, într-un dosar penal, în care au fost efectuate cercetări pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

Astfel, au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județul Ilfov, la locuințele deținute de persoanele bănuite.

Conform DIICOT, la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.

Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale.

Curtea de Apel București a respins marți ca nefondate apelurile fraților Tate, care au cerut să fie judecați în stare de libertate. Instanța a decis că rămân în arest preventiv. Controversatul influencer Andrew Tate și fratele său, Tristan, au fost arestați pentru 30 de zile în România, pentru trafic de persoane și viol.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fratii tate perchezitii