x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Denunţ de ULTIMA ORA împotriva premierului Florin Citu

Denunţ de ULTIMA ORA împotriva premierului Florin Citu

13 Aug 2021   •   17:58
Denunţ de ULTIMA ORA împotriva premierului Florin Citu
Sursa foto: Hepta

Avocatul Dan Chitic a anuntat vineri, la Antena 3, că a depus la Parchetul General o plângere penală pe numele premierului Florin Cîțu, în urma dezvăluirilor despre faptul că a stat în arest în SUA după ce a fost prins beat la volan.

”Exercitarea de către dl Cîțu a funcției de ministru și premier a reprezentat o uzurpare de calități oficiale, a ocupat fără drept o funcție publică. Articolul 2 din legea 90/2001 spune foarte clar că pentru a fi ministru nu trebuie sa fi suferit condamnari penale. In ce-l priveste pe dl Citu este cert ca a suferit o condamnare penala. Nu se face diferentiere intre teritoriul Romaniei sau alt stat”, a explicat avocatul.

Potrivit art. 17 din Codul Administrativ: „Pot fi membri ai Guvernului persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: (...) c) nu au suferit condamnări penale, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.”

Potrivit art. 165 din Codul Penal, „Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depășește 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârșit o altă infracțiune.”

×