Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, luni, plângerea depusă de firma MTS Company Târgu Mureş împotriva soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în care numele lui Traian Băsescu se pare că ar fi apărut din greşeală printre cei 11 intimaţi.
Încheierea pronunţată luni, în cameră de consiliu, în dosarul numărul 1553/102/2015, este definitivă.
Patronul MTS Company, Teodor Moga, a arătat în plângerea depusă la instanţă că ordonanţa emisă de DNA, de neîncepere a urmăririi penale faţă de cele 11 persoane, printre care se regăseşte fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, judecători, avocaţi şi angajaţi ai Primăriei Târgu Mureş, ar fi 'nelegală' prin prisma faptului că ancheta nu prezintă indicii că ar fi fost efectuată 'în mod complet şi deplin'.
Acesta considera că ancheta efectuată de DNA ar fi fost 'incompletă şi părtinitoare' şi că materialul probator administrat nu ar fi de natură 'să conducă spre concluzii certe cu privire la existenţa sau inexistenţa culpei penale'.
La primul termen de judecată în acest dosar, patronul MTS Company, Teodor Moga, cel care a depus plângerea în instanţă, a declarat presei că numele lui Traian Băsescu ar fi ajuns din greşeală în acest dosar.
'Traian Băsescu, eventual l-am înjurat vreodată, aşa cum îi înjură lumea pe preşedinţii ţării, dar nu am niciun motiv în acest dosar să mă plâng împotriva lui. Figurează (printre intimaţi, n.r.) - o fi scos vreun procuror din eroare numele lui, eu nu-mi amintesc să îi fi scris numele, nici nu l-am pomenit în cei 10 ani, nici la biserică, nici în altă parte (...) Numai din greşeală de redactare a cuiva (apare numele fostului preşedinte, nr.), că n-am nicio treabă cu el', a spus Teodor Moga.
Compania a depus iniţial plângerea la Tribunalul Mureş, însă instanţa şi-a declinat competenţa către Curtea de Apel Târgu Mureş, având în vedere că printre intimaţi se regăsesc avocaţi şi judecători. AGERPRES