x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Poliţist din Iaşi, reţinut după ce a luat mită în trafic. A cerut unui șofer între 300 și 500 de euro

Poliţist din Iaşi, reţinut după ce a luat mită în trafic. A cerut unui șofer între 300 și 500 de euro

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2023   •   20:15
Poliţist din Iaşi, reţinut după ce a luat mită în trafic. A cerut unui șofer între 300 și 500 de euro

Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi i se cere arestarea preventivă a unui polițist în vârstă de 37 ani, cercetat pentru luare de mită. Este acuzat că a cerut unui șofer între 300 și 500 de euro, susținând că poate amenda un alt șofer pentru ilegalitățile făcute de primul.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, A.A.L., polițist la o secție din orașul Iaşi, ar fi pretins, pe 2 mai, în jurul orei 12.48, bani unui șofer care săvârşise o contravenţie la regimul rutier, susţinând că poate amenda o altă persoană.

În după-amiaza aceleiaşi zile, polițistul a reiterat solicitarea, indicând o sumă între 300 şi 500 de euro.

„La data de 04.05.2023, în jurul orei 15:25, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul A.A.L. a primit suma de 200 Euro de la denunţătoare, respectiv două bancnote a câte 100 Euro, în legătură cu neîndeplinirea unui act care intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv în scopul de a nu aplica o sancţiune contravenţională şi sub pretextul de a găsi denunţătoarei o persoană dispusă să îi fie aplicată sancţiunea contravenţională în locul acesteia. Fapta cercetată este rezultatul unui flagrant”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: politist retinere mită