x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie “Portocală”, suspendat din magistratură chiar şi după excludere

“Portocală”, suspendat din magistratură chiar şi după excludere

de Ion Alexandru    |    07 Mar 2018   •   08:03
“Portocală”, suspendat din magistratură chiar şi după excludere

Situaţie inedită la CSM. Secţia pentru Procurori a decis, ieri, suspendarea pentru a doua oară din magistratură a lui Mircea Negulescu, zis “Portocală”. Asta, în condiţiile în care Negulescu fusese exclus din magistratură la sfârşitul lunii ianuarie. Noua suspedare are loc pentru că “Portocală” a atacat în instanţă excluderea din magistratură.

Secţia pentru Procurori a CSM a luat, ieri, în discuţie o notă a Direcţiei de Legislaţie a instituţiei, după ce Mircea Negulescu, zis “Portocală”, a anunţat că face recurs la o hotărâre a Secţiei pentru Procurori în Materie Disciplinară a Consiliului, din data de 30 ianuarie 2018, prin care s-a decis excluderea “vedetei” DNA din magistratură. Astfel, pentru că “Portocală” era deja suspendat din funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, la momentul excluderii, Secţia pentru Procurori a CSM a dispus, ieri, suspendarea lui Negulescu, pentru a doua oară, până la sluţionarea recursului împotriva Hotărârii nr. 2P/30.01.2018. Noua suspendare din magistratură a lui “Portocală” operează începând chiar de ieri.

Mircea Negulescu, fost procuror DNA Ploieşti, a fost exclus din magistratură, la sfârşitul lunii trecute, după ce Secţia pentru Procurori în Materie Disciplinară s-a pronunţat cu privire la trei dosare de cercetare discipliară, instrumente anul trecut, conexate, ale Inspecţiei Judiciare. În 30 ianuarie, Secţia a respins toate excepţiile invocate de Mircea Negulescu în apărarea sa, referitoare la prescripţia dreptului la acţiune al Inspecţiei Judiciare şi la lipsa calităţii procesuale, şi a admis, în parte, acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare. “Portocală” a fost sancţionat cu excluderea din magistratură pentru două abateri disciplinare reprezentând încălcarea procedurilor legale referitoare la declaraţiile de avere, de interese, incompatibilităţi şi interdicţii pentru judecători şi procurori, şi pentru câte o abatere disciplinară constând în întârzieri privind soluţionarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea soluţionării intereselor personale sau ale membrilor familiei, ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal, precum şi imixtiunea în activitatea altui procuror sau judecător, la care se adaugă şi absenţele nemotivate de la serviciu, în mod repetat, precum şi efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile.

Până în prezent, recursul lui Negulescu împotriva Hotărârii CSM de excudere din magistratură nu a fost înregistrat pe portalul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

×
Subiecte în articol: portocala suspendat magistratura