x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Povestea trupurilor neînsuflețite ale soților Ceaușescu. Cum au acționat cei care trebuiau să aibă grijă de ele

Povestea trupurilor neînsuflețite ale soților Ceaușescu. Cum au acționat cei care trebuiau să aibă grijă de ele

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2023   •   20:00
Povestea trupurilor neînsuflețite ale soților Ceaușescu. Cum au acționat cei care trebuiau să aibă grijă de ele

Soții Elena și Nicolae Ceaușescu au fost împușcați în timpul Revoluției din decembrie 1989. Însă este uimitor cum au acționat cei care trebuiau să aibă grijă de cadavrele lor..

”Cadavrele lor, imediat după execuția de la Târgoviște, au fost înfășurate în două foi de cort și au fost aduse cu elicopterul la București. Pentru că totul s-a întâmplat în 25 decembrie, s-a lăsat întunericul repede, au ajuns pe timp de noapte în baza Ghencea. Cadavrele au fost lăsate lângă elicopter, în paza unui militar care până la urmă nu a fost atât de dornic să efectueze paza acolo. A plecat.

Protagoniștii procesului, în frunte cu generalul Stănculescu, au plecat liniștiți să mănânce și să bea un pahar de vin, fiind seara de Crăciun, dovedind foarte mult sânge rece, pentru că tocmai veniseră de la executarea unei crime, practic. Și nu era vorba de oricine, ci de cei care le fuseseră șefi până cu câteva zile înainte. I-au omorât pe cei pe care i-au slujit cu devotament. I-au trădat și i-au omorât pentru a nu le produce pagube în cazul unui proces adevărat. A fost și un episod - să-i spunem haios - cu pierderea acelor două ”colete”.

Nu a fost nimic misterios, cadavrele înfășurate în foi de cort au rămas acolo unde au fost lăsate și, odată cu venirea dimineții, s-a făcut lumină, au fost regăsite, duse la IML și îngropate în prezența lui Gelu Voican Voiculescu și a altora” a explicat Cătălin Ranco Pițu, procuror militar șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din martie 2020, în cadrul emisiunii ”Culisele Justiției” de la dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: ceausescu cadavre