x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Primarul din Mangalia, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Primarul din Mangalia, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2023   •   12:31
Primarul din Mangalia, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Primarul orașului Mangalia a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, a anunțat marți DNA.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Radu Cristian, la data faptelor și în prezent primar al municipiului Mangalia, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, a mai multor funcționari din cadrul primăriei, toți pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, și a unui avocat din cadrul Baroului București.

„În perioada octombrie 2014 – decembrie 2017, inculpatul Radu Cristian, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o societate de avocatură, reprezentată de inculpatul avocat în cadrul Baroului București, trimis în judecată în prezenta cauză, un număr de 95 de contracte având ca obiect asistenţa juridică şi reprezentarea primăriei municipiului Mangalia în dosarele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti şi altor organe judiciare sau jurisdicționale. Este de precizat faptul că o parte dintre acestea ar fi fost încheiate în condițiile în care, la nivelul primăriei Municipiului Mangalia, existau deja contracte de asistenţă juridică încheiate cu o altă societate de avocatură, în care ar fi fost prevăzute onorarii și de peste 200 de ori mai mici față de cele stabilite în noile contracte”, se arată în rechizitoriu.

Procurorii susțin că primarul ar fi beneficiat de ajutorul celorlalți șase inculpați, funcționari publici, care ar fi întocmit și semnat diverse acte, ce ar fi stat la baza organizării unor proceduri formale de achiziție a serviciilor judiciare menționate mai sus.

Ca urmare a acestor demersuri, Primăria Mangalia a fost prejudiciată cu suma totală de 13.675.922 lei, arată procurorii.

Primăria municipiului Mangalia a comunicat faptul că nu se constituie parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

(sursa: Mediafax)

 

×