x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Primarul buzoian Boşcodeală, condamnat definitiv la trei ani cu suspendare de Curtea de Apel Braşov în dosarul Gloria

Primarul buzoian Boşcodeală, condamnat definitiv la trei ani cu suspendare de Curtea de Apel Braşov în dosarul Gloria

01 Mar 2016   •   16:14
Primarul buzoian Boşcodeală, condamnat definitiv la trei ani cu suspendare de Curtea de Apel Braşov în dosarul Gloria

Magistraţii Curţii de Apel Braşov l-au condamnat marţi pe primarul municipiului Buzăului, Constantin Boşcodeală, în dosarul 'Gloria' la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi un termen de încercare de cinci ani, precum şi la pedeapsa complementară a interzicerii ocupării funcţiei de primar pe o perioadă de cinci ani, potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, judecătorul Răzvan Cosmin Dicu.

Sentinţa este definitivă.

Primarul municipiului Buzăului, Constantin Boşcodeală, a fost condamnat în primă instanţă, pe data de 10 februarie 2015, de magistraţii Judecătoriei Braşov, la cinci ani de închisoare cu executare.

Sentinţa Judecătoriei Braşov a fost atacată cu apel atât de primar, cât şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Instanţa de fond l-a condamnat pe Constantin Boşcodeală pentru două infracţiuni de abuz în serviciu şi l-a achitat pentru cea de-a treia infracţiune pentru care a fost trimis în judecată de DNA, acesta primind o pedeapsă de patru ani, respectiv trei ani, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu. Pedepsele au fost contopite, alegându-se pedeapsa cea mai mare, de patru ani, la care s-a adăugat un spor de un an, rezultând, în final, o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani.

În vara lui 2013, primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. În rechizitoriu se preciza că, în perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societăţii care deţinea echipa de fotbal Gloria Buzău suma de cinci milioane de lei, din bugetul local, şi că a asigurat folosinţa gratuită a complexului sportiv, încălcând prevederile legislaţiei în vigoare.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile aparţinând inculpatului, 7 terenuri şi 5 imobile, printre care şi o vilă la Năvodari şi două autoturisme de lux. AGERPRES

×
Subiecte în articol: constantin boscodeala