x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Primarul Radu Mihaiu, audiat într-un dosar referitor la construcția unui bloc în Sectorul 2

Primarul Radu Mihaiu, audiat într-un dosar referitor la construcția unui bloc în Sectorul 2

de Vali Deaconescu    |    10 Apr 2023   •   14:02
Primarul Radu Mihaiu, audiat într-un dosar referitor la construcția unui bloc în Sectorul 2
Sursa foto: Lucian Alecu

Radu Mihaiu (USR), primarul sectorului 2, a fost audiat ca martor, luni, de polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice.

Polițiștii caută probe într-un dosar privind emiterea procesului verbal de recepție pentru un bloc nou de locuințe, cu un etaj în plus față de autorizația de construire.

„E o anchetă penală în curs. Eu colaborez cu tot ce se poate.

E o autorizatie de construire emisă în mandatul anterior, cu un certificat de edificare emis în mandatul meu. Înregistrarea la cadastru e diferită față de certificatul de edificare.

Semnătura mea apare pe certificatul de edificare. Procesul verbal a fost semnat de către o persoană din primărie, un inspector din cadrul primăriei.

Eu nu am fost să văd construcția

Cu acel certificat proprietarul poate merge către cadastru să-și intabuleze clădirea, ” a declarat primarul Radu Mihaiu la ieșirea de la audierea de la Secția de Poliție nr 8.

Polițiștii din București au făcut luni dimineaţă 10 percheziții imobiliare pentru a căuta probe legate de modul în care au fost atribuite autorizațiile de construcții pentru un bloc din Capitală de pe raza sectorului 2. 

Mai exact, constructorul ar fi ar fi încălcat avizul de construire și ar fi înălţat încă un etaj pe lângă planul pe care îl depusese la Primăria sectorului 2. 

Oamenii legii susțin că echipa din teren care ar fi avizat această construcție ar fi închis ochii la această nelegiuire și ar fi semnat avizul de predare de recepție a construcției, potrivit Antena 3 CNN.

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, audiat de Poliţie. Ce probe caută oamenii legii

×
Subiecte în articol: radu mihaiu sectorul 2