x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Român trimis în judecată, în urma unei răfuieli între grupări din România și Albania

Român trimis în judecată, în urma unei răfuieli între grupări din România și Albania

de Redacția Jurnalul    |    26 Mar 2023   •   20:00
Român trimis în judecată, în urma unei răfuieli între grupări din România și Albania

Un român a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT într-un dosar de tentativă la omor calificat. Inculpatul a fost implicat într-o răfuială cu un albanez, membru al unei grupări rivale.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor calificat.

Potrivit anchetatorilor „la data de 09.03.2012, inculpatul împreună cu alți doi cetățeni români au atacat, cu intenția de a ucide, un cetățean albanez. În acest scop, au urmărit cu un autoturism cetățeanul albanez și, în momentul în care acesta din urmă se deplasa într-o zonă necirculată, au procedat la acroșarea autovehiculului condus de victimă, împingându-l pe marginea drumului, unde au coborât din mașină și l-au lovit în mod repetat cu cuțitele, provocându-i 13 sau 14 răni prin tăiere și înjunghiere, în zona toracelui, spatelui, picioarelor și brațelor, aceasta suferind un hemopneumotorax bilateral dreapta și o contuzie pulmonară posterioară bilaterală.”

Anchetatorii au mai stabilit că „infracțiunea de tentativă la omor calificat a fost comisă în contextul conflictului dintre grupările de criminalitate organizată din Romania și Albania, legat de împărțirea și administrarea teritoriului și a persoanelor care practicau prostituția în Ticino, Elveția.”

Doi dintre autorii faptei au fost condamnați definitiv în Elveția pentru comiterea tentativei la omor calificat.

Dosarul se judecă la Tribunalul București.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: proces român