x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un fost procuror, trimis în judecată într-un dosar de abuz în serviciu

Un fost procuror, trimis în judecată într-un dosar de abuz în serviciu

de Redacția Jurnalul    |    20 Iul 2023   •   19:00
Un fost procuror, trimis în judecată într-un dosar de abuz în serviciu

Un fost procuror a fost trimis în judecată într-un dosar de abuz în serviciu, fals în declarații, fals intelectual și uz de fals.

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) anunță că procurorii din cadrul Secției de urmărire penală a instituției au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, fost procuror.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul nu a depus, în termenul prevăzut de lege, sumele de bani ridicate cu ocazia unor percheziții domiciliare efectuate la 07.12.2021 și 10.12.2021. Banii au fost folosiți până în cursul lunii iunie 2022, când, după efectuarea unui control la D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Ialomița, procurorii i-a predat persoanelor de la care au fost ridicate.

În rechizitoriu se mai arată că „inculpatul a determinat trei martori să consemneze în fals, cu ocazia declarațiilor date în fața acestuia la data de 08.06.2022, faptul că le-au fost restituite sumele de bani ridicate la perchezițiile domiciliare efectuate la locuințele lor în aceeași zi în care au fost ridicate”.

Totodată, inculpatul a întocmit trei procese-verbale în care a „atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că a restituit sumele ridicate cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la 07.12.2021 și 10.12.2021 în aceleași zile în care au fost ridicate, procese-verbale pe care ulterior, cunoscând că sunt false, le-a folosit în fața comisiei de control pentru a ascunde comiterea infracțiunii de abuz în serviciu”.

Dosarul a fost trimis Înaltei Curți de Casație și Justiție.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: procuror abuz judecata