x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Agresiune sexuală și amenințări cu moartea: Procuror român acuzat că a violat în repetate rânduri o fată minoră

Agresiune sexuală și amenințări cu moartea: Procuror român acuzat că a violat în repetate rânduri o fată minoră

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2024   •   13:15
Agresiune sexuală și amenințări cu moartea: Procuror român acuzat că a violat în repetate rânduri o fată minoră

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni a fost trimis în judecată pentru viol. Este acuzat că, în anii 2015 - 2017, a violat în repetate rânduri o victimă minoră și o amenința cu moartea, dacă va vorbi.

Conform unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, din probatoriu a reieșit că procurorul, în perioada septembrie 2015-iunie 2017, a constrâns persoana vătămată prin violență fizică, constând în ținerea, imobilizarea și dezbrăcarea forțată, precum și prin amenințarea cu moartea, să întrețină raporturi sexuale într-un apartament din orașul Iași.

„De asemenea, prin amenințare, inculpatul a determinat persoana vătămată să întrețină raporturi sexuale pe bancheta din spate a autoturismului, pe care l-a condus în locuri izolate din oraș. Din probele administrate, a reieșit că raporturile sexuale la care a fost constrânsă persoana vătămată au avut frecvența de unul sau două pe săptămână, de regulă în interiorul apartamentului și, de două ori, pe bancheta din spate a autoturismului, sub amenințarea permanentă că ceea ce i se întâmpla victimei era: ”, se arată în comunicat.

Rechizitoriul arată că procurorul a acționat cu intenție directă, prevăzând și dorind producerea urmăririlor, constând în lezarea libertății și inviolabilității sexuale a victimei și știa că persoana vătămată avea vârsta cuprinsă între 15 ani și 17 ani.

Dosarul a fost redeschis prin infirmarea de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la data de 30 august 2023, a soluției de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Dosarul va fi trimis la Curtea de Apel Bacău.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: victima minoră procuror