Procurorul Aurelian Mihăilă, de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, fost adjunct al şefului acestei instituţii, a venit, miercuri seară, la sediul DNA Ploieşti, pentru a fi audiat din nou în dosarul în care sunt implicaţi şefi de parchete, din poliţie şi politicieni prahoveni.
Aurelian Mihăilă a ajuns la DNA în jurul orei 18.45, intrând în sediul instituţiei fără să facă declaraţii jurnaliştilor.
Iniţial, procurorul Mihăilă, pentru care CSM a dat aviz privind reţinerea şi arestarea preventivă, nu a fost găsit la locuinţa sa, el transmiţând că se va prezenta singur în faţa procurorilor.
Aurelian Mihăilă a fost audiat şi miercuri dimineaţă la DNA Ploieşti, în acelaşi dosar.
La ora transmiterii acestei ştiri, sunt audiaţi de procurorii anticorupţie din Ploieşti şi procurorul Liviu Tudose, actualul şef adjunct al PCA Ploieşti, fostul şef al Poliţiei Prahova Viorel Dosaru şi fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas.
Cei trei au fost aduşi cu mandat, miercuri, la DNA Ploieşti, în dosarul vizând magistraţi, poliţişti şi politicieni prahoveni.
Primul adus la DNA Ploieşti a fost Constantin Ispas, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, ulterior la sediul DNA Ploieşti ajungând, flancat de doi ofiţeri DNA, procurorul Liviu Tudose, urmat de fostul şef al Poliţiei Prahova Viorel Dosaru.
Potrivit unor surse judiciare, adjunctul şefului Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, procurorul Liviu Tudose, este suspectat de luare de mită şi furnizare de informaţii confidenţiale, mita constând, conform surselor citate, în obţinerea unor funcţii importante.
Procurorul Aurelian Mihăilă, fostul şef adjunct al PCA Ploieşti, este suspectat de cercetare abuzivă şi furnizare de informaţii confidenţiale.
În acelaşi dosar, fostul şef al Poliţiei Prahova Viorel Dosaru, care între 16 februarie şi 3 martie a deţinut şi funcţia de subsecretar de stat în Ministerul de Interne, este suspectat de două infracţiuni de luare de mită, furnizare de informaţii nedestinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.
De asemenea, fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas este suspect în acelaşi dosar, fiind acuzat de luare de mită şi furnizare de informaţii nedestinate publicităţii.
Trei dintre cei patru, respectiv Mihăilă, Dosaru şi Ispas, au fost cercetaţi în urmă cu câţiva ani, fiind suspectaţi că, folosindu-se de funcţiile importante pe care le deţineau în Poliţie şi parchete, împreună cu alţi procurori şi poliţişti prahoveni, ar fi protejat interesele lui Răzvan Alexe, un apropiat al conducerii PSD Prahova de la acea vreme.
Treisprezece persoane au fost cercetate în 2013 într-un dosar instrumentat de procurorul Lucian Papici, iar după câteva luni de cercetări şi după 30 de zile în care telefoanele procurorilor, poliţiştilor şi politicienilor au fost interceptate, Papici a clasat dosarul, considerând că faptele nu există.
Ulterior, după ce Răzvan Alexe, care ar fi beneficiat de protecţia magistraţilor şi a poliţiştilor, a ajuns la DNA în calitate de suspect în mai multe dosare, procurorii au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Jusitiţie redeschiderea dosarului clasat de Papici, instanţa supremă aprobând acest lucru.
Audierile în acest dosar au fost reluate în urmă cu aproximativ două săptămâni, când mai mulţi şefi din Poliţie au fost chemaţi ca martori în faţa procurorilor DNA Ploieşti.
Fostul adjunct al şefului Parchetului Curţii de Apel Ploieşti procurorul Aurelian Mihăilă şi deputatul Sebastian Ghiţă s-au prezentat, miercuri dimineaţă, la DNA Ploieşti, unde au fost audiaţi ca suspecţi în dosarul în care sunt implicaţi şefi de parchete, din poliţie şi politicieni prahoveni.