x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un profesor universitar de la Politehnica București a fost trimis în judecată pentru corupție

Un profesor universitar de la Politehnica București a fost trimis în judecată pentru corupție

de Redacția Jurnalul    |    03 Apr 2023   •   19:00
Un profesor universitar de la Politehnica București a fost trimis în judecată pentru corupție

Prof.univ. Cristian Florian Dincă de la Universitatea Politehnica din Bucureşti a fost trimis în judecată pentru luare de mită în legătură cu mai multe proiecte finanţate din fonduri nerambursabile, transmite DNA.

Procurorii de la Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a prof.univ. Cristian Florian Dincă, director al Departamentului de Producerea şi Utilizarea Energiei din cadrul Universităţii Politehnice pentru două infracţiuni de luare de mită, în formă continuată - 34 de acte materiale.

Rechizitoriul, întocmit în perioada august 2020 - februarie 2023, arată că profesorul a primit în total 161.370 de lei de la două persoane pentru îndeplinirea unor acte care intrau în atribuțiile sale de serviciu, fiind responsabil pentru proiectele din fonduri nerambursabile "Asociat-474 PED/2020", "Hybrid Solvent", "In-No-Plastic", "Dezvoltarea de solvent", "Cap soft", derulate în cadrul Universităţii Politehnice.
"Banii respectivi reprezentau aproximativ jumătate din indemnizaţia pe care cele două persoane ar fi primit-o în contextul menţionat mai sus, în calitate de angajate în cadrul proiectelor respective", arată DNA.
La data de 2 martie 2023, potrivit unei înţelegeri anterioare, Cristian Florian Dincă ar fi primit de la una dintre cele două persoane 6.000 de lei, reprezentând tranşa aferentă salariului acestuia pentru luna februarie, ocazie cu care a fost prins în flagrant.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de menținere a măsurilor preventive şi asigurătorii. 

×