x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Recursul în casație al Elenei Udrea la ÎCCJ. Ce au cerut avocații fostului ministru al Turismului

Recursul în casație al Elenei Udrea la ÎCCJ. Ce au cerut avocații fostului ministru al Turismului

16 Mai 2022   •   16:00
Recursul în casație al Elenei Udrea la ÎCCJ. Ce au cerut avocații fostului ministru al Turismului

Elena Udrea nu vrea să fie audiată de judecători români, în cadrul recursului în casație înaintat de avocații săi la Înalta Curte de Casație și Justiție.

ÎCCJ ar fi trebuit să judece, astăzi, calea extraordinară de atac introdusă de fostul ministru al Turismului pentru a cere rejudecarea dosarului Gala Bute. 

Avocații săi au afirmat în fața instanței că Udrea a dat o declarație în arestul din Bulgaria, prin care afirmă că nu vrea să fie audiată prin videoconferință. 

Cu toate astea, președintele completului de judecată a decis că aceasta trebuie citată în Bulgaria, astfel că procesul a fost amânat pentru 23 mai. 

Totodată, și fostul președinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, aflat în închisoare pentru executarea pedepsei de cinci ani primită în același dosar, a cerut suspendarea condamnării și eliberarea înainte de judecarea pe fond a recursului în casație. Cererea sa a rămas în pronunțare. 

Elena Udrea a fugit din România în ziua pronunțării sentinței de 6 ani de închisoare și a fost arestată în Bulgaria, unde se află în procedură de extrădare. 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea recurs in casatie