x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie O rețea racola persoane cu deficiențe pentru a vinde produse în tren. Victimele, amenințate

O rețea racola persoane cu deficiențe pentru a vinde produse în tren. Victimele, amenințate

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2023   •   20:40
O rețea racola persoane cu deficiențe pentru a vinde produse în tren. Victimele, amenințate

Percheziții în București și în mai multe județe dezvăluie o rețea infracțională organizată specializată în traficul de persoane cu dizabilități auditive și de vorbire. Grupul infracțional obliga victimele să vândă produse în trenuri, iar banii erau confiscați.

Operațiunea procurorilor DIICOT și a polițiștilor din București a dezvăluit o rețea infracțională organizată, specializată în traficul de persoane cu deficiențe auditive și de vorbire. Acțiunea a implicat 6 percheziții domiciliare în București și în mai multe județe, respectiv Ialomița, Galați și Timiș.

Conform DIICOT, în anul 2017, mai mulți suspecți, la rândul lor persoane cu dizabilități auditive și de vorbire, au format un grup infracțional organizat, cu scopul principal de a trafica surdo-muți.

Membrii grupului racolau victimele din zona Gării de Nord și le constrângeau să vândă diverse obiecte în trenuri. Ulterior, membrii grupului își luau în totalitate sumele de bani obținute. În cazul în care victimele refuzau să coopereze, erau amenințate, coborâte din trenuri și puse în situații în care le erau limitate opțiunile.

De asemenea, gruparea infracțională organizată adăpostea victimele într-o garsonieră mică, situată în apropierea Gării de Nord, și le constrângea moral sau fizic să desfășoare activități de comerț pe diverse curse feroviare, în timp ce sumele de bani obținute erau aproape în întregime însușite de membrii grupului.

Într-o etapă ulterioară, liderii grupului infracțional i-au determinat pe unii dintre cei afectați să le remită suma de 5000 euro în schimbul promisiunii de a-i ajuta să obțină documente false pentru a beneficia de ajutor social în Italia.

În realitate, sumele de bani obținute de la statul italian au fost în totalitate însușite de către grupul infracțional.

Suspecții vor fi audiați la sediul DIICOT.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: retea surdo muti