x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Rețea de trafic de persoane și minori din București și Ilfov, destructurată

Rețea de trafic de persoane și minori din București și Ilfov, destructurată

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2024   •   11:44
Rețea de trafic de persoane și minori din București și Ilfov, destructurată

Un grup infracțional organizat care a exploatat sexual mai multe persoane, inclusiv un minor, în Capitală și în Ilfov, a fost destructurat de polițiști și procurori DIICOT.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate ai Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au făcut cercetări în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori și lipsire de libertate în mod ilegal.

În perioada 2015 – 2021, patru persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat în județul Ilfov și municipiului București, în scopul obținerii unor beneficii materiale, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

Aceștia ar fi recrutat, transportat și găzduit opt persoane vătămate majore, pe care le-ar fi exploatat sexual, obligându-le la practicarea prostituției (atât în România, cât și în străinătate) prin acte de constrângere fizică și psihică, punerea și menținerea într-o stare de dependență materială și prin simularea unor sentimente de iubire (metoda loverboy).

De asemenea, una dintre victime ar fi fost închisă mai multe zile, într-un imobil, și ar fi fost împiedicată să comunice cu vreun membru de familie, ori altă persoană, fiind astfel lipsită de libertate în mod ilegal.

În sarcina a trei dintre membrii grupului s-a reținut și faptul că ar fi recrutat o victimă minoră și, profitând de sentimentele dezvoltate de aceasta față de unul dintre ei, ar fi găzduit-o și exploatat-o, prin obligarea la practicarea prostituției.

De asemenea, sumele de bani rezultate din activitatea infracțională ar fi fost însușite de persoanele cercetate.

În urma perchezițiilor domiciliare făcute, au fost descoperite și ridicate înscrisuri, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Totodată, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui portofel electronic (criptomonedă), a unui cont bancar și a unui imobil.

Marți, procurorii au dispus reținerea a două persoane și măsura controlului judiciar față de alte două, iar miercuri a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a celor două persoane reținute.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trafic persoane retea destructurata