x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șapte persoane implicate în scandalul de la meciul de fotbal Dinamo-CSA Steaua, reținute

Șapte persoane implicate în scandalul de la meciul de fotbal Dinamo-CSA Steaua, reținute

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2022   •   10:55
Șapte persoane implicate în scandalul de la meciul de fotbal Dinamo-CSA Steaua, reținute

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a anunțat că sunt urmărite penal și au fost reținute șapte persoane implicate în scandalul de la meciul de fotbal Dinamo-CSA Steaua.

Anchetatorii au făcut șapte percheziții și au audiat opt persoane.

„La data de 12.12.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, cu sprjinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, precum şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei, au pus în executare 7 de mandate de percheziție domiciliară şi 8 mandate de aducere a unor persoane față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii si linistii publice””, au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București.

Anchetatorii au stabilit filmul evenimentelor și i-au reținut pe suspecți. Aceștia ar putea fi arestați preventiv.

„La data de 09.09.2022, în jurul orei 22:20, la un meci de fotbal, mai multe persoane au dorit să se deplaseze din perimetrul destinat locurilor lor către perimetrul suporterilor echipei adverse, forţele de ordine fiind nevoite să intervină pentru a stopa această deplasare. În acest context, persoanele cercetate au lovit forţele de ordine cu diverse obiecte, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică. În cauză, la data de 12.12.2022 s-a dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 7 suspecţi, fiind dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de aceştia. La aceeaşi dată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a sesizat Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă faţă de cei 7 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile”, au precizat reprezentanții Parchetului.

Partida Dinamo-CSA Steaua din Liga a II-a s-a desfășurat pe 9 septembrie pe Arena Națională. Suporterii celor două echipe s-au bătut și au aruncat cu torțe în tribune, iar ulterior au intrat în conflict cu jandarmii de pe stadion.

×
Subiecte în articol: dinamo csa steaua