x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sechestru pe 13.000 mp în Dâmbovița pentru recuperarea unui prejudiciu creat prin evaziune fiscală

Sechestru pe 13.000 mp în Dâmbovița pentru recuperarea unui prejudiciu creat prin evaziune fiscală

de Redacția Jurnalul    |    30 Sep 2023   •   18:40
Sechestru pe 13.000 mp în Dâmbovița pentru recuperarea unui prejudiciu creat prin evaziune fiscală

A fost dispusă instituirea sechestrului penal pentru peste 13.000 de mp de teren arabil extravilan, din comuna Călugăreni, județul Dâmbovița, și o cotă de jumătate dintr-o locuință, pentru recuperarea unui prejudiciu creat prin evaziune fiscală.

În urma probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, s-a dispus instituirea sechestrului penal pentru peste 13.000 de mp de teren arabil extravilan, din comuna Călugăreni și o cotă de 1/2 dintr-o locuință, până la concurența sumei de 1.020.119 lei.

„Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în perioada februarie 2016 - septembrie 2017, un bărbat de 42 de ani, din comuna Călugăreni, județul Giurgiu, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi evidențiat în actele contabile, dar și în documentele legale prevăzute de Codul fiscal (declarații fiscale), cheltuieli cu achiziții de mărfuri care nu au la bază operațiuni reale”, transmite, sâmbătă, Poliția Dâmbovița.

Prin sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale s-ar fi creat un prejudiciu de 1.020.119, reprezentând impozitul pe profit.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sechestru evaziune