x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un șofer de la DGASPC Dolj a cerut mită ca să intervină pentru urgentarea unei adopții

Un șofer de la DGASPC Dolj a cerut mită ca să intervină pentru urgentarea unei adopții

de Redacția Jurnalul    |    11 Apr 2024   •   21:45
Un șofer de la DGASPC Dolj a cerut mită ca să intervină pentru urgentarea unei adopții

Un șofer de la DGASPC Dolj este cercetat după ce ar fi cerut 5.500 de euro mită ca să intervină pentru urgentarea unei adopții.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorii fac cercetări într-un dosar penal vizând săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă de către un bărbat în vârstă de 58 de ani, angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, în perioada noiembrie-decembrie 2023, bărbatul, angajat al DGASPC Dolj în calitate de şofer, a pretins, în mod repetat, suma totală de 5.500 euro, din care a primit, în trei tranşe, suma de 4.500 euro, susţinând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul instituției, care au atribuţii în legătură cu urgentarea unei cereri de adopţie a unei minore, fără probleme de sănătate, aflată în sistemul de protecţie al acestei instituţii.

În cauză, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva persoanei menţionate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus totodată reţinerea inculpatului pe o durată de 24 ore, acesta urmând a fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: şofer adoptie mita