x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Străin percheziționat în Capitală de un fals polițist, care i-a furat 2.500 de lei

Străin percheziționat în Capitală de un fals polițist, care i-a furat 2.500 de lei

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2022   •   10:45
Străin percheziționat în Capitală de un fals polițist, care i-a furat 2.500 de lei
Sursa foto: Hepta

Un cetățean străin a fost percheziționat marți, în fața unui magazin din Capitală, de un bărbat care s-a dat drept polițist. Acesta i-a furat străinului 2.500 de lei în timpul controlului corporal.

Potrivit Poliției Capitalei, Secția 26 Poliție a fost sesizată marți de un cetățean străin, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în fața unui magazin din Sectorul 4, o persoană necunoscută, sub pretextul că este polițist, i-ar fi efectuat un control corporal, moment în care i-ar fi furat din portofel 2.500 de lei.

Cazul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale –Sector 4, iar din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 54 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională.

Polițiștii au făcut o percheziție la locuința acestuia, de unde au ridicat mai multe probe și mijloace de probă. De asemenea, a fost efectuată o percheziție a autovehiculului care ar fi fost utilizat la comiterea infracțiunii, fiind identificat și ridicat un dispozitiv tip girofar.

Bărbatul a fost depistat și dus la audieri, iar în baza probatoriului a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale și înșelăciune.

 

×
Subiecte în articol: fals politist perchezitie