x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șapte persoane arestate preventiv într-un dosar de trafic de minori, de persoane și de droguri

Șapte persoane arestate preventiv într-un dosar de trafic de minori, de persoane și de droguri

de Redacția Jurnalul    |    24 Aug 2023   •   23:45
Șapte persoane arestate preventiv într-un dosar de trafic de minori, de persoane și de droguri

Șapte persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de minori, de trafic de persoane și de trafic de droguri instrumentat de polițiștii și procurorii constănțeni.

La data de 23 august, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județul Constanța, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc, lipsire de libertate în mod ilegal și spălare de bani.

Perchezițiile au fost efectuate la locuințele a opt persoane din județul Constanța.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna noiembrie 2022, acestea ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii, în România, respectiv în municipiul Constanța, dar și în Grecia și Germania, a infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

Cele opt persoane ar fi obligat să se prostitueze o femeie, de 41 de ani și o fată, de 16 ani.

De asemenea, ar fi disimulat adevărata proveniență a sumei de aproximativ 40.000 de lei, bani proveninți din săvârșirea infracțiunii de proxenetism, pe care i-ar fi depus în contul unei societăți comerciale la care una dintre cele opt persoane ar fi fost administrator.

În urma efectuării prechezițiilor, au fost descoperite și ridicate 13 telefoane mobile, un laptop, un computer, 32.000 de lei, 100 de euro, un pistol airsoft, de calibrul 6 mm, muniție, arme albe, diferite cantități de droguri și înscrisuri cu valoare probatorie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: trafic arestari