x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Doi inculpați care i-au promis unei persoane că o scapă de închisoare pentru 50 mii de euro, arestați

Doi inculpați care i-au promis unei persoane că o scapă de închisoare pentru 50 mii de euro, arestați

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2023   •   20:15
Doi inculpați care i-au promis unei persoane că o scapă de închisoare pentru 50 mii de euro, arestați

Doi inculpați care i-au promis unei persoame condamnate la închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier că o scapă de închisoare contra sumei de 50.000 de euro au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Suceava.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi inculpați sunt cercetați pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

Procurorii arată că, în perioada mai – septembrie 2022, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, trimisă în judecată și condamnată în primă instanță pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice suma de 50.000 euro, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor magistrați din cadrul unei curți de apel și că i-ar putea determina pe aceștia să pronunțe o condamnare a martorului la executarea unei pedepse cu suspendare.

În 21 septembrie 2022, martorul ar fi remis unuia dintre cei doi inculpați suma de 15.000 euro.

„Demersurile celor doi inculpați ar fi rămas fără finalitatea promisă deoarece apelul martorului a fost respins, fiind ulterior încarcerat în penitenciar pentru executarea unei pedepse privative de libertate”, arată DNA.

Judecătorii Tribunalului Suceava au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor doi inculpați, formulată de procurorii anticorupție.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: trafic de influenţă dna