x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Două femei şi un bărbat, arestaţi pentru trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor

Două femei şi un bărbat, arestaţi pentru trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor

de Redacția Jurnalul    |    10 Feb 2023   •   19:15
Două femei şi un bărbat, arestaţi pentru trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor

Două femei şi un bărbat au fost arestaţi 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor în formă continuată, informează vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ialomiţa.

Pe 8 februarie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Ialomiţa au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Feteşti şi Borduşani, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor în formă continuată.

Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi recrutat, adăpostit şi transportat în mai multe localităţi din ţară o minoră de 15 ani, cu scopul de a o exploata, prin practicarea prostituţiei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, trei telefoane mobile, o ţigaretă despre care există suspiciunea că ar conţine substanţe psihotrope, precum şi un laptop.

Două femei, de 23 şi 39 de ani, şi un bărbat de 33 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor în formă continuată.

Pe 9 februarie, cele trei persoane au fost prezentate magistraţilor Tribunalului Ialomiţa, care au emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ialomiţa.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

×
Subiecte în articol: trafic minori proxenetism