x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziții în Timiș: anchetatorii au vizat un grup cercetat pentru trafic de persoane

Percheziții în Timiș: anchetatorii au vizat un grup cercetat pentru trafic de persoane

de Redacția Jurnalul    |    14 Iun 2023   •   19:30
Percheziții în Timiș: anchetatorii au vizat un grup cercetat pentru trafic de persoane

Mai multe percheziții s-au desfășurat miercuri în județul Timiș. Anchetatorii au vizat un grup cercetat pentru trafic de persoane.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, au pus în aplicare „mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Timiș într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de persoane în formă agravată și continuată.”

Anchetatorii susțin că, suspecții au „constituit, pe criteriul relațiilor de familie, un grup infracțional organizat în vederea comiterii infracțiunii de trafic de persoane”.

„Membrii grupului au racolat mai multe persoane vătămate, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora (familii dezorganizate și/sau o stare materială precară), pe care le-au determinat, prin inducere în eroare, constrângere și amenințări, inclusiv prin acte de violență, să practice prostituția, sumele de bani astfel obținute fiind însușite integral de către grupul infracțional organizat. Ocazional, persoanele vătămate au fost transportate și adăpostite într-un apartament închiriat, în municipiul Timișoara, în scopul exploatării sexuale, membrii grupului racolând clienți, prin intermediul unor anunțuri postate în mediul online. Una dintre persoanele vătămate, recrutată prin metoda loverboy, a fost transportată în Germania și determinată să practice prostituția în beneficiul membrilor grupului”, au explicat anchetatorii.

Patru persoane au fost duse la sediul DIICOT Timișoara pentru a fi audiate.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: trafic persoane perchezitii