x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tudorel Toader, în Parlamentul European: România nu se va abate de la respectarea principiilor statului de drept

Tudorel Toader, în Parlamentul European: România nu se va abate de la respectarea principiilor statului de drept

23 Ian 2019   •   12:37
Tudorel Toader, în Parlamentul European: România nu se va abate de la respectarea principiilor statului de drept

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene nu se va abate de la principiile respectării valorilor comune europene, drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi statului de drept, a dat asigurări miercuri ministrul justiţiei Tudorel Toader, în cadrul prezentării priorităţilor în domeniul justiţiei în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European (LIBE).
''Nu ne vom abate de la principiile generale directoare, de la respectul faţă de valorile comune, faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale, faţă de statul de drept'', a insistat ministrul român.
Oficialul român a menţionat că în activitatea Preşedinţiei române a Consiliului UE pe domeniul justiţiei vor fi utilizate ''metoda consensului unde este posibil şi metoda compromisului unde este necesar''.
El a anunţat că o prioritate în acest domeniu va fi avansarea în dosarul creării Parchetului European, un proiect extrem de important pentru combaterea infracţionalităţii în Uniunea Europeană.
Parchetul European ar trebui să fie operaţionalizat până cel mai târziu în noiembrie 2020.
În condiţiile în care ''criminalitatea urcă la nivel european şi internaţional, mijloacele de combatere trebuie la rândul lor să urce la nivel european şi internaţional'', a spus Toader.
Răspunzând criticilor exprimate de mai mulţi eurodeputaţi din LIBE care au exprimat îngrijorări legate de situaţia statului de drept şi de corupţia din ţara noastră, oficialul român a apreciat că respectivele critici ''trebuie să se bazeze pe informaţii corecte şi nu pe altceva''. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tudorel toader statul de drept