x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un bărbat reținut după vaccinările fictive din București

Un bărbat reținut după vaccinările fictive din București

28 Oct 2021   •   20:08
Un bărbat reținut după vaccinările fictive din București

Un bărbat a fost reținut după descinderile de la un centru de vaccinare din Sectorul 2. Aici ar fi fost eliberate certificate false de vaccinare.

Polițiștii au pus în aplicare, joi, 5 de mandate de percheziție domiciliară în București, într-un dosar de fals informatic.

„Totodată, sunt puse în executare și 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecți, precum și alte 10 pe numele unor martori, ce urmează a fi audiați”, anunța Poliția Capitalei.

Cercetările au început în august, cu privire la activitatea mai multor funcționari publici detașați la centrul respectiv, care ar fi modificat, fără drept, date informatice din evidența persoanelor vaccinate, rezultând astfel date ce nu corespund adevărului.

Mai exact, au fost înlocuite datele persoanelor vaccinate anti-Covid cu ale unor persoane nevaccinate în realitate, scopul fiind obținerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

În urma descinderilor, un bărbat a fost reținut.

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a anunţat joi dimineaţa că centrul de vaccinare Neghiniţă s-a închis temporar, după ce parchetul şi poliţia au descins la faţa locului.

„Începând de azi centrul de vaccinare Neghiniţă se închide temporar. Deşi în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forţaţi să întrerupem activitatea pentru o perioadă. Parchetul, împreună cu Poliţia, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la faţa locului. Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autorităţile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat”, a scris pe Facebook joi dimineaţa Radu Mihaiu.

 

(sursa: Mediafax)

×