x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un bosniac urmărit internaţional pentru crime de război, prins de poliţiştii români la Constanţa

Un bosniac urmărit internaţional pentru crime de război, prins de poliţiştii români la Constanţa

29 Mai 2019   •   17:08
Un bosniac urmărit internaţional pentru crime de război, prins de poliţiştii români la Constanţa

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanţa au depistat un bărbat, în vârstă de 57 de ani, cu dublă cetăţenie - suedeză şi bosniacă, ce era urmărit internaţional pentru comiterea infracţiunii de crime de război împotriva civililor, fapte petrecute în anul 1992, pe teritoriul Iugoslaviei.

Potrivit unor oficiali din Poliţie, este vorba de Stojcic Zoran.

Conform unui comunicat al IGPR, miercuri dimineaţa, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu sprijinul Serviciului pentru Imigrări Constanţa, la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au depistat un bărbat, de 57 de ani, pe numele căruia exista o cerere de urmărire internaţională emisă de autorităţile bosniace.

Bărbatul în cauză, cu dublă cetăţenie - suedeză şi bosniacă, a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea infracţiunii de crime de război împotriva civililor, fapte petrecute în anul 1992, pe teritoriul Iugoslaviei.

Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Constanţa, urmând ca joi să fie prezentat Curţii de Apel, cu propunere de arestare preventivă.

Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională. AGERPRES

×