x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Alți patru artiști de la Untold, printre care Paraziții și Macanache, amendați de jandarmi

Alți patru artiști de la Untold, printre care Paraziții și Macanache, amendați de jandarmi

de Redacția Jurnalul    |    10 Aug 2023   •   20:30
Alți patru artiști de la Untold, printre care Paraziții și Macanache, amendați de jandarmi

Alți patru artiști care au urcat pe scena de la UNTOLD, printre care Paraziții și Macanache, au fost amendați de Jandarmeria Cluj pentru „versuri care conțin un limbaj vulgar, licențios sau rasist”.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a anunțat, joi, că, în urma analizării imaginilor și înregistrărilor video din timpul festivalului Untold, alți patru artiști au fost amendați pentru că „au prezentat în concert cântece cu versuri care conțin un limbaj vulgar, licențios sau rasist”.

Potrivit Jadrameriei, cele 4 persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 1000 de lei fiecare, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

„În continuare, ne reafirmăm angajamentul de a proteja drepturile și libertățile individuale ale tuturor persoanelor, indiferent de categoria socială sau etnică, atâta timp cât acestea respectă prevederile legale”, au transmis jandarmii.

Marți, Jandarmeria a informat că, pe 6 august, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la concertul susținut de trapperul Gheboasa, în timpul căruia acesta a avut versuri vulgare și rasiste, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic.

Două zile mai târziu, „a fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională (...) constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru ”.

Totodată, a fost sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare.

Trapperul a stârnit mari controverse la Untold după ce a folosit versuri obscene, pe care mii de tineri le-au fredonat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Untold artişti amendati parazitii Macanache