x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie UPDATE Reacția CSM după eliberarea lui Liviu Dragnea

UPDATE Reacția CSM după eliberarea lui Liviu Dragnea

16 Iul 2021   •   14:34
UPDATE Reacția CSM după eliberarea lui Liviu Dragnea

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii. Precizările vin după ce speculațiile apărute după eliberarea lui Liviu Dragnea dar și ca urmare a declarațiilor fostului lider PSD și ale avocatului său, cu privire la faptul că a fost o condamnare politică.

„Secţia pentru judecători, singura autoritate competentă să apere independența judecătorilor, face un apel către toţi actorii publici ca în discursurile lor să respecte independenţa, imparţialitatea şi autoritatea instanţelor judecătoreşti.Secţia pentru judecători subliniază că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii şi respinge orice speculaţii contrare, vizând posibile alte raţiuni care ar fi stat la baza adoptării lor”, arată CSM.

Precizările vin după ce, imediat după eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, joi, în spațiul public au apărut speculații cu privire la alte motive decât cele reale și legale pentru care judecătorii Tribunalului Giurgiu ar fi luat decizia eliberării fostului lider PSD.

Pe de altă parte, CSM reațcționează și ca urmare a solicitării judecătoarei Andreea Chiș, membru CSM, de apărare a independenței autorității judecătorești, după declarațiile fostului lider PSD și ale avocatului său, care au spus că a fost vorba de o condamnare politică.

„Aceste afirmaţii sunt extrem de grave, cu atât mai mult cu cât provin din partea unei persoane care nu mai beneficiază de prezumţia de nevinovăţie în cauza în care a fost condamnat definitiv şi şi-a executat pedeapsa”, a spus judecătoarea Andreea Chiș, care a cerut CSM să condamne aceste afirmații.

Magistrații Tribunalului Giurgiu au decis, ieri, eliberarea lui Liviu Dragnea. Decizia este definitivă.

Dragnea a stat închis 2 ani și 2 luni.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată.

Mediafax

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: CSM liviu dragnea